Wettenpocket Wetboek van Strafrecht
- Titel regeling
- Aanwijzing pre-opsporing, opsporing en vervolging van maritieme strafbare feiten
- Type
- Beleidsregel
- Wetsfamilie
- Aanwijzing pre-opsporing, opsporing en vervolging van maritieme strafbare feiten; Wet op de rechterlijke organisatie; Besluit instelling Kustwacht; Wetboek van Strafrecht; Wetboek van Strafvordering; Opiumwet; Wet wapens en munitie; Wet op de economische delicten; Waterwet; Scheepvaartverkeerswet; Schepenwet; Schepenbesluit 2004; Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden; Wet voorkoming verontreiniging door schepen; Besluit voorkoming verontreiniging door schepen; Natuurbeschermingswet 1998; Flora- en faunawet; Mijnbouwwet; Mijnbouwbesluit; Wet bodembescherming; Vreemdelingenwet 2000; Wet arbeid vreemdelingen; Arbeidsomstandighedenwet; Arbeidsomstandighedenbesluit; Winkeltijdenwet; Arbeidsomstandighedenregeling; Wet op de (re)integratie arbeidsgehandicapten; Algemene wet erkenning EG-hoger-onderwijsdiploma's
- Geldend vanaf
- 1-7-2011
- Geselecteerde elementen
- Volledig
- 2
Waaronder Rijkswaterstaat, Inspectie Verkeer en Waterstaat, Staatstoezicht op de Mijnen, Korps Landelijke Politie Diensten, Koninklijke Marechaussee, Douane, nieuwe Voedsel -en warenautoriteit (voormalige Algemene Inspectiedienst van ministerie van Landbouw).
- 3
Kustwacht Nederland, internationaal aangeduid als Netherlands Coastguard. De Kustwacht is beheersmatig ondergebracht te Den Helder bij het Commando Zeestrijdkrachten van het Ministerie van Defensie. De Kustwacht beschikt over een Kustwachtcentrum, op welke plaats de handhavingcoördinatie plaatsvindt.
- 4
Besluit instelling Kustwacht, 17 november 2006/nr. STG 2006/1961 Rijkswaterstaat, Staatscourant 23 november 2006, nr. 229/p.38.
- 5
Artikel 10, 11 lid 2 en 3 Besluit instelling Kustwacht.
- 6
Artikel 11 lid 4 onder a Besluit instelling Kustwacht.
- 7
Artikel 13 Besluit instelling Kustwacht.
- 8
Kamerstukken II, 2005/06, 30490 nr. 1, d.d. 13 maart 2006.
- 9
Voorts sluit de omvorming van de Kustwacht aan bij de ambities van het kabinet Balkenende II voor de verbetering van de kwaliteit van het openbaar bestuur en bij het Integraal Beheerplan Noordzee 2015.
- 10
De Noordzee officier beschikt over relevante nautische kennis, deskundigheid over internationaal zeerecht en participeert in maritieme (beleids)netwerken. Vanuit deze deskundigheid heeft de Noordzee officier, indien noodzakelijk en wenselijk, een adviserende taak ten opzichte van het betrokken parket.
- 11
Zie (VN) Zeerechtverdrag, 10 december 1982, (in werking getreden op 16 november 1994); Part VII (High Seas).
- 12
Artikel 6 lid 1 en 2 Besluit instelling Kustwacht.
- 13
Zie (VN) Zeerechtverdrag 1982; Part II (Territorial Sea and Contigious Zone, Part V (Exclusive Economic Zone) en Part VI (Continental Shelf).
- 14
Draaiboek Behandeling Bijstandaanvragen bij Piraterij en Gewapende overvallen op Zee, ministerie van Verkeer en Waterstaat, ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Defensie, 2008. Het draaiboek is bedoeld om sneller te beslissen of een schip dat onder Nederlandse vlag vaart kan rekenen op preventieve bijstand van de Nederlandse (dan wel buitenlandse) overheid.
- 15
Bij Besluit houdende wijziging van de grens tussen de gemeente Rotterdam en niet ingedeeld gebied in de Noordzee, tevens provinciegrens van Zuid-Holland, d.d. 22 september 2004, wijkt per 1 januari 2005 de ‘één kilometergrens’ van de gemeente Rotterdam tijdelijk af, zoals dat in de bijlage van dit Besluit is opgenomen, tot het moment waarop het project maasvlakte II is gerealiseerd.
- 16
Ten aanzien van de illegale visserijwerktuigen (voorzieningen, maaswijdte, binnenkuil, bijvangst) is in de PKHN al besloten tot een gerichte aanpak.
- 17
Behoudens missies van militaire aard, waarbij separate afspraken met het Landelijk Parket van kracht zijn.